Web Analytics Made Easy - Statcounter

نویسنده، دکتر علی افتخاری- کارشناس ورزش

دو قطار مملو از تماشاگران اوباش انگلیسی را در ایستگاه قطار شهر “ویسپادن” آلمان دیدم که از کشور اخراج شدند، آنان اوباشگران کنترل ناپذیری بودند که دولت آلمان را بر آن داشتند که برای حفظ نظم در جام جهانی فوتبال 2006 آنها را دیپورت کند.

هولیگانیسم یا اوباشگری پدیده شومی است که فوتبال دنیا را در بر گرفته و اگر بخواهیم برای هواداران تیم های فوتبال با ملیت های مختلف جدول رده بندی ترسیم کنیم شاید اوباش انگلیسی در صدر آن قرار گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وقتی در شهر لیورپول به اطراف استادیوم تیم لیورپول نگاه می کنید اکثر منازل و مغازه ها پس از هر مسابقه ای مورد هجوم اوباش قرار گرفته و تخریب می شوند. در دهه 1980 هولیگانیسم در انگلیس بحدی اوج گرفته بود که رئیس باشگاه چلسی پیشنهاد داده بود که نرده های اطراف استادیوم را به برق با ولتاژ ضعیف وصل کنند تا در صورت شورش اوباشگران و هجوم آن ها به داخل زمین فوتبال، دچار برق گرفتگی شوند. 

اوباشگری فوتبال در یک دهه اخیر فضای اکثر استادیوم‌های ایران را نیز در برگرفته است، تماشاگرنماهایی در لوای “لیدرنما” یا حتی در بعضی مواقع لیدرهایی بی سواد با هدایت جریان های سودجو و دلال، فضای ورزش کشور را در برخی مواقع چنان به سمتی می برند که هم منافع ملی کشور را به خطر می اندازند هم منافع باشگاه ها را، بطوریکه در یکی از شهرهای شمالی “داور” را در جریان مسابقه فوتبال تا سرحد مرگ کتک زدند و در دیگر شهر از همان استان شمالی “مربی” را سر تمرین زخمی کردند و صدها نمونه دیگر.

در چند روز اخیر نیز اوباشگران فوتبالی بدنبال باخت تیم محبوب و مردمی استقلال شبانه با تحریک و هدایت سودجویان دلال، به فرودگاه هجوم آوردند و بازیکنان و کادر فنی شریف استقلال را مورد حمله قرار دادند. 

اینکه هولیگانیسم به عواملی چون تعصب تیمی، اختلاف شهر ها و استان ها و در برخی مواقع به قومیت و نژادپرستی هم مربوط می شود تردیدی نباید داشت ولی در ایران این پدیده شوم معمولا با تحریک و باج گیری عده ای تماشاگرنما علیه مربی، مدیرعامل یا مقامات ورزشی شکل می گیرد و در پشت این صحنه های زشت و پلشت عده ای دلال و سودجو قرار دارند.

تفاوت فاحش هولیگانیسم فوتبال در ایران با کشورهای اروپایی در این است که در اروپا عرق و تعصب جنون آمیز نسبت به تیم مورد علاقه یا تیم ملی کشورشان وجود دارد که زمینه ساز اوباشگری می شود ولی در ایران هولیگان ها در اکثر مواقع پول می گیرند و بنفع یک فرد علیه فرد یا جریانی علیه جریانی دیگر اوباشگری پیشه می نمایند.

گرچه ممکن است در اروپا در برخی مواقع شرط بندی ها نیز عامل هولیگانیسم باشند ولی تفاوت دیگر تماشاگر ها در اروپا با ایران این است که لیدرها در اروپا در اکثر مواقع نقش سازنده ای برای تیم خود دارند اما در ایران بیشتر مواقع لیدرها نقش بازدارنده ای را برای تیم مورد علاقه‌شان ایفا می کنند.

از آن جمله است حکایت آندره آ استراماچونی که این روزها فضای فوتبال ما را ملتهب کرده است. بازیکن حرفه ای و مربی مطرح و پرسابقه ای که در نبود یک سیستم قوی و  مدیریت حرفه ای ورزشی در باشگاه های ما با مشورت دلالان داخلی و هدایت مافیای ایتالیایی قراردادی با استقلال بست ولی او که آموزه های مافیا را در فوتبال مطلق مافیا ایتالیا آموخته است با استفاده از مشورت های مهم دلالان ایرانی و هدایت کارشناسان و حقوقدانان ایتالیایی و صدافسوس با پشتیبانی احساسی تماشاگران استقلال طناب منطق را پاره کرده و با ناز و کرشمه و پیش شرط های مختلف، منافع کشورمان و منافع فوتبال مارا دستخوش تاخت و تازها و شرط و شروط های خود قرار داده است.

او و مشاورانش با تسلط کامل بر فوتبال حرفه ای، تماشاگران ما با شور و احساس خود و دلالان سودجو با نشانه گرفتن منافع ملی ما آتش معرکه مافیای ایتالیایی را برافروخته اند تا جائی که امروز استراماچونی سه شرط نه برای بازگشت که برای مذاکره آن هم در یک کشور دیگر مطرح کرده است. 

استراماچونی از بی اطلاعی، سادگی و گاها حماقت مدیران وقت باشگاه و فدراسیون در موقع عقد قرارداد بهره کامل برد و دلالان، هم مالیات را که در ایتالیا و همه کشور ها باید بپردازد برای او معاف کردند و هم اکنون نیز از سادگی هواداران پاک استقلال سواستفاده می کند.

از یک طرف تیم استقلال با هواداران پاک، جوان، عاشق و با خلوص نیت طرف است که حق دارند تیم محبوبشان موفق شود و از طرف دیگر این تیم درگیر دلالان داخلی و مافیای ایتالیایی است.

ساده انگاری است اگر هجوم تماشاگرنماها به فرودگاه و تجمع پی در پی آن ها را خودجوش بدانیم، بلکه دلالان  داخلی با هدایت مافیای ایتالیایی عامل بی ثباتی در تیم استقلال شده اند. 

تیمی که نتایج بازی ها را نه در مستطیل سبز بلکه در حاشیه های ساخته شده بیرون از مستطیل سبز واگذار کرد و تا مشکلات ناشی از فعالیت‌های دلالان و تحریک‌کنندگان منفعت‌طلب استقلال در بیرون از استادیوم‌ها حل نشود بازگشت مربی ایتالیایی نیز حلال مشکلات استقلال نخواهد شد.

استراماچونی با بازگشت خود به تهران در صورت نتیجه نگرفتن تیم استقلال برایش شعار حیاکن رهاکن بی معنی است او بدنبال اخذ یوروها و دلارهای فراوانی است که بدست آوردن آن را در سادگی و عدم شناخت منافع ملی از طرف ما میداند ولاغیر.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: استراماچونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۰۱۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمون: بازی با ژاپن شیرین‌ترین برد فوتبالی‌ام بود

به گزارش "ورزش سه"، سردار آزمون اتفاقات جام ملت‌های آسیا را مرور کرد و اعتقاد دارد که اگر کمی خوش‌شانسی همراه تیم ملی بود می‌توانستند جام قهرمانی را بالای سر ببرند و با ابراز امیدواری نسبت به آینده خوش‌بینی خود را اعلام کرد.

سردار درباره شرایط بازی با قطر گفت: اصلا از باخت خوشم نمی‌آید و حذف از جام ملت‌ها تلخ بود، خیلی بدشانس بودیم اما فوتبال همین است و کاری نمی‌توان کرد، در بعضی از مسابقات یک موقعیت دارید و برنده می‌شوید و در بعضی مسابقات موقعیت‌های زیادی دارید اما بازنده می‌شوید، ما مقابل قطر بد کار نکردیم و توپ علی جهانبخش اگر گل می‌شد شرایط فرق می‌کرد.

سردار در ادامه نسبت به اینکه شکست در جام‌ملت‌ها او را ناامید کرده است گفت: اتفاقات آن جام را فراموش کردم، همان‌طور که اگر قهرمان هم می‌شدیم قرار نبود در باد قهرمانی بخوابیم، توانستم اتفاقات تلخ جام ملت‌ها را بپذیرم و برای آینده آماده باشم.

آزمون درباره تجربه کار کردن با قلعه‌نویی گفت: در دوران حضور امیر قلعه‌نویی نتایج خوبی گرفتیم، اما در بدترین زمان مقابل قطر شکست خوردیم، از زمانی که امیر قلعه‌نویی آمده آزادی عمل و اعتماد به نفس خوبی به من داده است و توانستم گل‌های زیادی به ثمر برسانم، او شرایطی را فراهم کرده تا بتوانم درون زمین با آزادی بیشتری کارهای خودم را انجام دهم.

آزمون در انتها شیرین‌ترین و تلخ‌ترین بازی دوران ملی خود را معرفی کرد و گفت: بازی با ژاپن شیرین‌ترین برد دوران فوتبال من بود و باخت مقابل آمریکا یکی از تلخ‌ترین بازی‌هایی بود که تجربه کردم.

دیگر خبرها

  • اینتر در پی شکار مهاجم جدید پس از طارمی؛ زیرکزی یا گودموندسون؟
  • عزیزی: جادوگری در فوتبال ایران وجود دارد و برخی مدیران سکوت کرده اند
  • حسرت بزرگ سردار؛ وقتی کارلوس کی‌روش گفت: تعویض؛ خودم داوطلبانه قبول کردم
  • تهرانی‌ها پیشتاز ظهور دروازه‌بانان جدید در فوتبال ایران
  • تهرانی‌ها پیش تاز ظهور دروازه‌بانان جدید در فوتبال ایران
  • آزمون: بازی با ژاپن شیرین‌ترین برد فوتبالی‌ام بود
  • ناراحتی شدید نکونام از یک استقلالی
  • کاسانو: توتی و باجو بهترین بازیکنان شماره ۱۰ در تاریخ فوتبال ایتالیا هستند
  • گمانه‌زنی کارشناسان ایتالیایی درباره اخراج آلگری از یوونتوس
  • پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز دوشنبه ۱۷‌ اردیبهشت از تلویزیون + سایت آنتن و آپارات